KIES VOOR KLASSE, KIES VOOR HARMSEN VAKSCHILDERS

Glaswerk in alle soorten en maten

Glas is er in veel verschillende soorten en maten. Enkel glas, HR++, gehard, gelaagd etc. In ons glasmagazijn hebben we diverse soorten op voorraad. Isolatie of speciaal glas moet op maat voor u besteld worden.

Bent u benieuwd wat de (energie)voordelen van het juiste glas voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voor de zakelijke markt organiseren wij voor u het totale glasproject. Speciaal getint glas vanuit het buitenland geïmporteerd, of glas plaatsen op grote hoogte. Laat ons het organiseren. Daarnaast zijn wij officieel leverancier en plaatser van Stolker Monuglas en Fineo Glas. Beiden zijn kwalitatief perfect toepasbaar in monumentale gebouwen.

Daarom kiest u voor ons

  • Onze medewerkers voeren iedere dag met veel passie hun werkzaamheden uit

  • U ontvangt van ons een gespecificeerde offerte, waarin we samen met u voor de beste oplossing gaan

  • U kunt in onze showroom terecht voor een goed advies en een lekker kopje koffie!

  • Wij houden voor u een (kleur) geschiedenis bij, zo kunnen wij direct de gewenste kleuren verwerken

  • Binnen ons bedrijf beschikken wij over een eigen breukglas service met eigen glasvoorraad en speciaal glasvervoer

  • Binnen ons team beschikken wij over een onderhoudsman voor het uitvoeren van diverse reparaties en/of deelvervanging
Stolker Monuglas

Stolker Monuglas is een top product als het gaat om monumentale beglazing

Omdat elk monument uniek is, vraagt dit per situatie om een specifieke aanpak én oplossing. Harmsen Vakschilders kan hierin een adviserende rol spelen. Wat belangrijk is is dat bij de start van een renovatie zorgvuldig wordt bekeken of de isolerende maatregelen met elkaar in balans zijn. Een optimale isolatie heeft niet altijd de laagste u-waarde. Op basis van deze specifieke berekeningen adviseren wij in samenspraak met alle betrokken partijen, zoals de architect of aannemer de meest optimale glassamenstelling, qua isolatiewaarde én authentieke uitstraling. Juist doordat wij open en transparant werken biedt dit meerwaarde voor alle betrokken partijen.

Monuglas® biedt verschillende glastypen aan die bijdragen aan het authentieke karakter van uw monumentale pand. Het comfort van nu, zonder aanpassingen te moeten doen aan de historische uitstraling. De glassamenstellingen passen in de smalle historische sponningen. Zo blijven alle details van het gevelwerk bewaard. Harmonie tussen oud en nieuw. Met zo gering mogelijke reflectie.

Fineo Glas

Innovatieve glastechnologie voor het verduurzamen van authentieke restauratie

Isolatieglas plaatsen in historische gebouwen heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de authenticiteit. In vele gevallen mogen de originele ramen zelfs niet vervangen worden. Daarop biedt FINEO Heritage u nu een sterk antwoord. Met dit innovatieve vacuümisolatieglas op maat van restauratieprojecten kiest u voor een fenomenale thermische en akoestische isolatie, mét behoud van de originele glorie en charme van het gebouw.

Met FINEO Heritage heeft u keuze uit 6 soorten restauratieglas voor historische gebouwen en woningen. Het glasgamma van FINEO Heritage biedt een brede, karakteristieke glasrange voor bouwwerken die dateren van eind 19de eeuw tot gebouwen die dateren van na 1960. FINEO Heritage is een flinterdunne glasplaat met een ijzersterke U-waarde (vergelijkbaar met drievoudige beglazing) die perfect in kozijnen voor enkelvoudig glas past.

ISDE Subsidie


SUBSIDIE MOGELIJKHEDEN

Ook dit jaar zijn er verschillende subsidie mogelijkheden voor nieuw glas. Bekijk welke mogelijkheden dit zijn en waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

KWALITEIT, VEILIGHEID EN TALENT

Bij Harmsen Vakschilders kunt u rekenen op restauratiekwaliteit én garantie. Wij zijn in het bezit van de Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Door Monumentenwacht zijn we opgenomen in het register Kennis & Kunde voor verschillende onderdelen. Niet alleen kunnen wij het schilderwerk van cultureel erfgoed verbeteren maar zijn wij ook exclusief leverancier van onder andere Fineo glas.

Wij investeren in kwaliteit, veiligheid en talent. Harmsen Vakschilders beschikt onder andere over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken.

0
Vakspecialisten in dienst
0
Al reeds 50 jaar actief
0
Afgeronde projecten

HISTORIE VAN MONUMENTEN

Harmsen Vakschilders restaureert rijksmonumenten, kastelen, kerken en kappelen. Het restaureren vergt een andere aanpak dan het reguliere schilderwerk. We hebben veel kennis in huis op het gebied restauratie en kunnen daardoor goed het onderscheid maken tussen regulier schilderwerk en gedetailleerd schilderwerk voor monumenten. Het vergt een andere technische aanpak en we gebruiken andere duurzame materialen. De originele kleuren en de staat van het gebouw zullen niet verdwijnen. Met veel aandacht en liefde zorgen we dat de historie van het monument altijd behouden blijft. Het leveren van een meerjaren onderhoudsplan is iets dat hier vaak voorkomt.

Interesse in het laten vervangen van glas in uw pand?