KIES VOOR KLASSE, KIES VOOR HARMSEN VAKSCHILDERS

Behoud van cultureel erfgoed

Voor het restaureren van cultureel erfgoed zoals monumentale panden of kerken weten diverse opdrachtgevers door het hele land (maar met name in de regio Gelderland) ons al jaren te vinden. Het schilderwerk van antiek cultureel erfgoed vereist detaillistisch werk en over het algemeen andere aandachtspunten. Ambachtelijk schilderwerk wordt gecombineerd met het vervangen en/of repareren van bijvoorbeeld oude kozijnen. En niet te vergeten het verduurzamen van het glaswerk.

Schilder- en timmerwerk liggen dicht bij elkaar. Door onze ervaring beschikken wij over verschillende specialisten op het gebied van houtrotbestrijding. Wij kunnen houtrotplekken tot vuistgrootte volledig herstellen met een pasta. Bij grotere houtrotplekken gaan wij over naar deelvervanging, welke op maat gemaakt wordt. Wij werken hierin samen met gerenommeerde bedrijven in de omgeving en ontzorgen u volledig. Wij werken ten allen tijde open en transparant.

Daarom kiest u voor ons

  • Onze medewerkers voeren iedere dag met veel passie hun werkzaamheden uit

  • U ontvangt van ons een gespecificeerde offerte, waarin we samen met u voor de beste oplossing gaan

  • U kunt in onze showroom terecht voor een goed advies en een lekker kopje koffie!

  • Wij houden voor u een (kleur) geschiedenis bij, zo kunnen wij direct de gewenste kleuren verwerken

  • Binnen ons bedrijf beschikken wij over een eigen breukglas service met eigen glasvoorraad en speciaal glasvervoer

  • Binnen ons team beschikken wij over een onderhoudsman voor het uitvoeren van diverse reparaties en/of deelvervanging

KWALITEITSREGELING

Bij Harmsen Vakschilders kunt u rekenen op restauratiekwaliteit én garantie. Wij zijn in het bezit van de Kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Door Monumentenwacht zijn we opgenomen in het register Kennis & Kunde voor verschillende onderdelen. Niet alleen kunnen wij het schilderwerk van cultureel erfgoed verbeteren maar zijn wij ook exclusief leverancier van onder andere Fineo glas.

KENNIS & KUNDE

Kennis & Kunde is de kwaliteitsregeling voor het restauratiewerk waarbij wij aan verschillende kwaliteitseisen moeten voldoen. Doordat onze vakmannen telkens diverse opleidingen en trainingen volgen, kunnen wij deze kwaliteiten leveren. Op deze manier hebben wij aangetoond dat onze vakschilders kennis en kunde hebben van het onderhouden van monumentaal erfgoed.

KWALITEIT, VEILIGHEID EN TALENT

Wij investeren in kwaliteit, veiligheid en talent. Harmsen Vakschilders beschikt onder andere over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken.

0
Vakspecialisten in dienst
0
Al reeds 50 jaar actief
0
Afgeronde projecten

HISTORIE VAN MONUMENTEN

Harmsen Vakschilders restaureert rijksmonumenten, kastelen, kerken en kappelen. Het restaureren vergt een andere aanpak dan het reguliere schilderwerk. We hebben veel kennis in huis op het gebied restauratie en kunnen daardoor goed het onderscheid maken tussen regulier schilderwerk en gedetailleerd schilderwerk voor monumenten. Het vergt een andere technische aanpak en we gebruiken andere duurzame materialen. De originele kleuren en de staat van het gebouw zullen niet verdwijnen. Met veel aandacht en liefde zorgen we dat de historie van het monument altijd behouden blijft. Het leveren van een meerjaren onderhoudsplan is iets dat hier vaak voorkomt.

Interesse in het laten schilderen van uw monumentale pand?