Wat heeft Harmsen Vakschilders te bieden met Monuglas?

Monumentenglas / Monuglas

Harmsen Vakschilders staat al ruim dertig jaar bekend om het uitgebreide en specialistische assortiment van Stolker dubbelglas en monumentenglas, bekend als Stolker Monuglas®.

Dit bijzonder dunne dubbelglas, beschikbaar in diverse varianten en afmetingen, behoudt de klassieke uitstraling van historische panden. Dankzij onze diepgaande kennis van glascompositie en -toepassingen kunnen we onze klanten uitstekend adviseren over het type hoogrendementsglas dat het meest geschikt is voor hun specifieke behoeften en esthetische vereisten. We produceren al onze producten zelf, wat ons de flexibiliteit geeft om ons aan te passen aan elke renovatie of verbouwing

Daarom kiest u voor ons

  • Onze medewerkers voeren iedere dag met veel passie hun werkzaamheden uit

  • U ontvangt van ons een gespecificeerde offerte, waarin we samen met u voor de beste oplossing gaan

  • U kunt in onze showroom terecht voor een goed advies en een lekker kopje koffie!

  • Wij houden voor u een (kleur) geschiedenis bij, zo kunnen wij direct de gewenste kleuren verwerken

  • Binnen ons bedrijf beschikken wij over een eigen breukglas service met eigen glasvoorraad en speciaal glasvervoer

  • Binnen ons team beschikken wij over een onderhoudsman voor het uitvoeren van diverse reparaties en/of deelvervanging

KWALITEIT, VEILIGHEID EN TALENT

Wij investeren in kwaliteit, veiligheid en talent. Harmsen Vakschilders beschikt onder andere over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken.

Wat is het verschil tussen normaal glas en glas specifiek voor historische panden?

Dubbelglas bestaat uit verschillende lagen, waarvan de samenstelling de isolatiewaarde bepaalt, wat bijdraagt aan maximaal comfort en energiebesparing. Dit geldt zowel voor monumentenglas als voor standaard HR++ glas. De voornaamste verschillen liggen in het uiterlijk van het buitenste glas en de dikte van de samenstelling. Historisch glas werd vroeger handmatig vervaardigd, met inherent enigszins vertekening, reliëf en verkleuring. Dit hebben we met Monuglas® gereproduceerd voor drie onderscheidende stijlperiodes: vóór 1920, tussen 1920 en 1960, en na 1960. Bovendien is Stolker Monuglas® een extra dunne samenstelling, waardoor het geschikt is voor de smalle sponningen in houten- of stalen kozijnen die veel voorkomen bij historische panden

Wat zijn de voordelen van monumentaal Stolker Monuglas ten opzichte van gewoon glas?

Monuglas® verbindt het verleden met de toekomst en draagt in hoge mate bij aan de authentieke beleving van een gebouw. Dankzij de variatie in samenstelling kan een U-waarde tot wel 1,5 W/m²K worden bereikt. Warmteverliezen behoren tot het verleden en er wordt een zeer comfortabel warmte-isolatieniveau behaald, wat resulteert in aanzienlijk lagere energiekosten. Door minder condensvorming vanwege het dubbele glas, zijn ook de onderhoudskosten verminderd. Bovendien is Stolker Monuglas® het dunste isolerende dubbelglas op de markt, verkrijgbaar vanaf 7 mm en daardoor toepasbaar in nagenoeg elke situatie. Met een hoge LTA-waarde (tot 81 procent) biedt Monuglas® een uitstekende lichtopbrengst, waardoor veel natuurlijk licht binnenkomt. Het is volledig recyclebaar en zelfs de glasafdichting is biologisch afbreekbaar, waardoor het een duurzame oplossing is.

0
Vakspecialisten in dienst
0
Al reeds 50 jaar actief
0
Afgeronde projecten

HISTORIE VAN MONUMENTEN

Harmsen Vakschilders restaureert rijksmonumenten, kastelen, kerken en kappelen. Het restaureren vergt een andere aanpak dan het reguliere schilderwerk. We hebben veel kennis in huis op het gebied restauratie en kunnen daardoor goed het onderscheid maken tussen regulier schilderwerk en gedetailleerd schilderwerk voor monumenten. Het vergt een andere technische aanpak en we gebruiken andere duurzame materialen. De originele kleuren en de staat van het gebouw zullen niet verdwijnen. Met veel aandacht en liefde zorgen we dat de historie van het monument altijd behouden blijft. Het leveren van een meerjaren onderhoudsplan is iets dat hier vaak voorkomt.

KWALITEIT, VEILIGHEID EN TALENT

Wij investeren in kwaliteit, veiligheid en talent. Harmsen Vakschilders beschikt onder andere over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken.

Interesse in het laten schilderen van uw monumentale pand?